Bauhaus 100: Artırılmış Gerçeklik Afiş Sergisi

07.05.2019

Bauhaus 100: Artırılmış Gerçeklik Afiş Sergisi
18-25 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Bauhaus 100: Artırılmış gerçeklik afiş sergisi Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından Dr. Öğr. Üyesi Ertan Toy'un yürütücülüğündeki Temel Tasarım II dersi kapsamında Bauhaus Okulu’nun 100. yılına ithafen hazırlanmıştır. Bauhaus, 1919'da Weimar'da bir sanat okulu olarak Walter Gropius tarafından kuruldu. Bauhaus konsept olarak zanaat ve sanatın bir birleşimi olduğu için, döneminde tamamen yeni bir oluşum olarak kabul edildi. Bauhaus, 1919'dan 1933'e kadar sürdü ve bugün liberal ve uygulamalı sanatların tüm alanlarında klasik modern tarzın öncüsü olarak görülmektedir.
Tasarımda disiplinlerarası bir eğitim anlayışının oluşmasında önemli bir rol oynayan bu okulun öğretileri günümüzde bile hâla etkilerini göstermektedir. Sergide yer alan çalışmalar, Bauhaus'un yenilikçi anlayışına gönderme yapmak için tamamen el ile çizilmiş ve artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanılarak hareketlendirilmiştir. Bu bağlamda öğrencilerimiz iletişim tasarımı alanında kullanılan güncel teknolojileri kullanarak deneysel çalışmalar üretme imkanı yakalamışlardır.

tanıtım videosu:

/images/files/bauhaus100_1080x606p5994_crf18.mp4